Varstvo osebnih podatkov

Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov

Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe, povezane z varstvom osebnih podatkov.

V TISKARNA PRIMA PRINT d.o.o. in še posebej naši spletni trgovini Disly.eu spoštujemo vašo zasebnost in varujemo vaše podatke.
Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba so neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti razumeti le v povezavi z njimi, zato priporočamo, da jih preberete v celoti.
Poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Ob uskladitvi z GDPR smo z željo, da bi lahko vsak uporabnik trgovine Disly.eu svoje pravice na tem področju lahko poznal in užival v največji možni meri, še dodatno olajšali urejanje vaših nastavitev in uredili besedilo teh pogojev tako, da so še preprostejši za branje in razumevanje, jasneje opredelili, kako delamo z našimi partnerji, tretjimi osebami in piškotki ter drugimi tehnologijami sledenja.

O nas


Upravljalec podatkov je podjetje Tiskarna Prima print d.o.o. (v nadaljevanju upravljalec)

Oblike sodelovanja


Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • neznani uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali prek piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu in zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani),
 • naročnik na e-obveščanje (v tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate, pa je le vaš elektronski naslov in izbira e-izdaje, ki jo želite prejemati na vaš naslov); drugih podatkov o vas ne zbiramo – na naše e-obveščanje se lahko odjavite (povezava do odjave je v vsakem e-obvestilu) in se s tem izbrišete iz naših seznamov,
 • kupec obiskovalec (v tem primeru lahko v trgovini nakupujete brez registracije, kar pomeni, da lahko vnesete samo osebne podatke, ki so nujni za nakup in dostavo. Ti podatki bodo uporabljeni izključno za namen enkratne prodaje in dostave, shranjeni bodo v dokumentu določenega naročila/računa in ne bodo dostopni za urejanje),
 • registrirani uporabnik,
 • registrirani kupec.


Osebni podatki, ki jih zbiramo


O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

 • Podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Če ste registracijo opravili prek kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi), lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju. Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate prek menija Moj račun.
 • Kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate prek menija Moj račun.
 • Finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne potrebujemo in ne hranimo. Plačila sprejemamo direktno na račun podjetja TISKARNA PRIMA PRINT d.o.o.
 • Podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate prek menija Moj račun.
 • Podatki, povezani z vašo uporabo in računom: naslov in podatki, ki ste jih vnesli za dostavo in plačilo, izdelki, ki ste jih zbrali na seznam želja, vsa predhodna naročila, zgodovina transakcij, vračila itn. Te podatke lahko vidite in urejate prek menija Moj račun in na strani https://www.disly.eu/store/index.php?route=account/login.
 • Marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-izdaje, izbrani oddelki, vaši seznami želja. Te podatke lahko vidite in urejate prek menija Moj račun.
 • Tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave, s katero dostopate na našo stran, in podobno. Ob obisku prek piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. TISKARNA PRIMA PRINT d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter ...  Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.


Kako pridobivamo podatke


Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko:

 • ko se registrirate kot uporabnik,
 • ko oddate naročilo,
 • ko stornirate naročilo,
 • ko se naročite na e-obveščanje,
 • z nagradnimi igrami,
 • ko pregledujete naše vsebine,
 • ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov,
 • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, ...
 • ko z nami komunicirate preko družbenih omrežij.

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google, Facebook in druga družbena omrežja in oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

Kaj delamo s podatki o vas


Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

 • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
 • izvedbo vaših naročil,
 • za profiliranje kupcev, ki omogoča prikaz za potrebe posameznega kupca primernejših ponudb tako na spletnih straneh kot v naših e-revijah,
 • za analize poslovanja, načrtovanje, spremljanje statistik, vedênje kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani.

Vprašanja, ki nam jih posredujete prek kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

Če boste z nami komunicirali prek kateregakoli družbenega omrežja, bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam prek istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila v skladu s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov


Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

 • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila,
 • dobaviteljem, če reklamacije ali vprašanja, pri katerih potrebujemo njihovo sodelovanje, urejate prek nas,
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.) ,
 • z vašo privolitvijo vaše podatke prek piškotkov posredujemo Googlu, Facebooku in drugim družbenim omrežjem.

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki v skladu z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.
Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Roki hrambe osebnih podatkov


Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Zagotavljanje varnosti


Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.
Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.
Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki


Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov tako rekoč nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Googla, Facebooka, Twitterja, Youtubea in drugih družbenih medijev, oziroma te vaš piškotek ob obisku naše strani prebere.
Ob obisku naše spletne trgovine se na dnu strani pojavi obvestilo o piškotkih in gumb za privolitev. Namen piškotkov je poenostavitev uporabe spletni strani. Sistem tako lažje »zapomni« preferenčni jezik in ostale nastavitve, ki se jih izbrali ob zadnjem obisku strani. Če piškotkov ne sprejmete, mogoče ne boste mogli opraviti naročila ali poslati povpraševanja. Podatki, ki se zbirajo s piškotki se lahko uporabljajo za različne namene, od analiz in marketinga do izboljšave uporabniške izkušnje na spletni strani. Zato potrebujemo vašo privolitev, ki jo lahko obkljukate znotraj obvestila na dnu te strani.

Piškotki na naših straneh:


Domain              Cookie name    
www.disly.eu    OCSESSID            
.www.disly.eu   language
.www.disly.eu    currency


Vaše pravice


Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

 • Na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke.
 • Vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas, je možen prek menija Moj profil in na spletni strani https://www.disly.eu/store/index.php?route=account/login.
 • Vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka. Omogočamo vam, da tako rekoč vse vaše osebne podatke popravite in uredite sami z uporabo funkcionalnosti v meniju Moj profil. Pravzaprav vas prosimo, da ste pri tem čim vestnejši.
 • V določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Če ste na primer le naročeni na e-obveščanje, se lahko izbrišete sami tako, da sledite povezavi v oglasnem sporočilu, ki vam ga posredujemo. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa nikoli niste oddali nobenega naročila, vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če ste pri nas opravili nakup, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti v skladu z zakonodajo.
 • V določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno.
 • Na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki.
 • Obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov.

Del pravic lahko uveljavite neposredno z vpogledom na to stran in v navedene vsebine. Pravico do popravka smo tudi zagotovili prek vmesnikov v meniju Moj profil. Sami se lahko odjavite od prejemanja e-obvestil.

Vse druge pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: Prima print d.o.o., cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, s pripisom GDPR – TEMA, pri čemer je TEMA lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obdelave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Razširjen obseg pravic od 21. maja 2018 velja tudi za vse, ki so nam osebne podatke posredovali pred tem datumom.