Plačilo in dostava blaga

NAČINI PLAČILA

Plačilo izdelkov na spletni strani www.disly.eu je možno po naročilu (ponudbi), z vplačilom na transakcijski račun Tiskarna Prima print d.o.o., IBAN SI56 0201 1025 9853 411, SWIFT: LJBASI2X, pri NLB d.d. (spletna banka, položnica, vplačilo v banki ali pošti).

Ponudnik kupcu izda račun na elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.
Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo podjetja Tiskarna Prima print d.o.o.
Nobeden izmed načinov plačila ne spremeni cene!

DOSTAVA

Izdelke, naročene v naši spletni trgovini, dostavlja Pošta Slovenije.
Poštnina je obračunana glede na težo izdelka po veljavnem ceniku Pošte Slovenije in navedena pri zaključku vsakega naročila.

Cene dostave paketa za Slovenijo

(embalaža +50 do 300 g)

 • do 250 g  - 2,25 €
 • nad 250 g do 500 g - 2,68 €
 • nad 0.5 kg do 2 kg - 4,70 €
 • nad 2 kg do 5 kg - 5,71 €
 • nad 5 kg do 10 kg - 6,89 €
 • nad 10 kg do 15 kg - 8,08 €

Cena dostave vključuje 22% DDV

Cene dostave paketa za za Hrvaško

(embalaža + 100 do 300 g)

 • do 0,5 kg - 7,12 €
 • nad 0,5 kg do 2 kg - 7,57 €
 • nad 2 kg do 5 kg - 8,30 €
 • nad 5 kg do 10 kg - 10,07 €
 • nad 10 kg do 15 kg - 11,40 €

Vse cene vsebujejo 22-odstotni DDV in veljajo samo za dostavo v Sloveniji.   
Vsa naročila, prejeta od ponedeljka do petka, bodo obdelana in odposlana prvi ponedeljek od datuma naročila, v primeru, da je vplačilo na dan pošiljanja vidno na računu podjetja.
Aktivnosti za izvedbo naročila bodo stekle takoj po prilivu plačanega predračuna na naš transakcijski račun.
Za plačilo uporabite podatke na predračunu/ponudbi, ki ste jo prejeli na vaš e-mail ob naročilu. Sklicujte se na številko ponudbe.
Lahko se zgodi, da je izdelek, ki ste ga naročili, pravkar pošel in ga ni več na zalogi. V tem primeru vas bomo o predvidenem novem roku dobave obvestili prek elektronske pošte. Dostava se izvede na vaše ime in naslov, ki ste ga navedli v naročilu. Oseba, ki bo blago prevzela, mora pokazati ustrezen dokument (osebno izkaznico, potni list, vozniško dovoljenje). Prejemnik s podpisom potrdi prevzem blaga.

Če vas ob času dostave ni na navedenem naslovu, vam bo dostavljalec pustil obvestilo, paket pa lahko najpozneje v 15 dneh prevzamete na najbližji pošti.
Osebni prevzem ni možen. Paketi niso dostavljeni v nedeljo in med prazniki.
Če opazite, da je paket pri vročilu poškodovan in je bil poškodovan pri transportu, ga ne prevzemite in nas o tem obvestite. Poslali vam bomo novega.

PREKLIC NAROČILA

Oddana naročila prek spletne trgovine Disly lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče.
Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno prek kontaktne elektronske pošte.
V elektronskem sporočilu navedite podatke:
V naslovu sporočila: Preklic naročila
V vsebini sporočila:

 • ime in priimek kupca
 • naslov kupca
 • številka naročila


REKLAMACIJE, VRAČILA, ODSTOP OD POGODBE


Vračilo izdelkov - odstop od pogodbe

Fizične osebe (potrošniki) imajo pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, po Zakonu o varstvu potrošnikov pravico, da v roku 14 dni po prejemu izdelka tega vrnejo na naš naslov ali pa na kontaktni naslov sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
V primeru, ko fizična oseba odstopi od pogodbe s sporočilom na kontaktni naslov, mora prejeto blago na lastne stroške vrniti na naš naslov najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe.
Če želite izdelek vrniti na naš naslov brez predhodne odpovedi, morate izjavo o odstopu od pogodbe ali izpolnjen obrazec za vračilo blaga dodati k izdelku; samo to, da pošljete izdelek na naš naslov, ne velja kot odstop od pogodbe.  
Prosimo, da vračilu priložite kopijo predračuna in pravilno izpolnjen obrazec za vračilo blaga in tako zagotovite najhitrejšo izvedbo postopka.
Če želite odstopiti od pogodbe, blaga ne smete neovirano uporabljati. Zakon dovoljuje, da opravite ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. V skladu z zakonodajo sami odgovarjate za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Vsakršno "preizkušanje", ki odstopa od navedenega, lahko razumemo kot uporabo blaga.

Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Vrnjeno blago bomo pregledali in vaš predlog za odstop od pogodbe obravnavali najpozneje v roku 7 delovnih dni po prejemu blaga na naš naslov.
Če pogoji za odstop od pogodbe niso izpolnjeni, bomo odstop od pogodbe zavrnili.
Če so pogoji za odstop od pogodbe izpolnjeni, vam bomo vaše prejeto plačilo vrnili najpozneje v roku 14 dni od odstopa pogodbe. Vračilo bomo zadržali do prevzema vrnjenega blaga ali prejema dokazila, da je bilo blago poslano nazaj na naš naslov. Vračilo bomo izvedli prek enakega plačilnega sredstva, kot ste ga uporabili pri nakupu, razen če se bomo dogovorili drugače. V primeru odprtih terjatev si pridržujemo pravico do izvedbe pobota v skladu z Obligacijskim zakonom.
Če ugotovimo zmanjšano vrednost blaga, vas bomo o tem obvestili in posredovali račun za zmanjšano vrednost.


Stvarne napake

Če menite, da kupljeni izdelki že ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo ali promet in v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in nas o tem pravilno ter najpozneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, obvestite, lahko zahtevate, da:

 • brezplačno odpravimo stvarno napako na izdelku ali
 • vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju s stvarno napako ali
 • izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim blagom ali
 • vrnemo celotni plačani znesek.

Izdelek nam dostavite v pregled. Prosimo, da izdelku priložite obrazec za vračilo blaga, tako da bo postopek hitreje stekel.
Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Če prijavljena napaka ni sporna, zahtevi ugodimo v roku osmih dni po prejemu izdelka v pregled.

Reklamacije ob prevzemu pošiljke

Če ste prejeli neustrezno število naročenih izdelkov, ki se razlikuje od količine na prevzemnih dokumentih, če je pošiljka odprta, poškodovana ali pa je dostavljeni izdelek polomljen, uničen in v drugih podobnih primerih, lahko uveljavljate stvarno napako. Priporočamo, da prejeto pošiljko pregledate takoj in ob navzočnosti dostavljalca. Poškodbe dokumentirate s fotografijo. Če je le mogoče, skupaj z dostavljalcem izpolnite tudi zapisnik in nam oboje posredujte skupaj s sporočilom na naš kontaktni naslov.


OBRAZEC ZA VRAČILO